ИДНИ НАСТАНИ

Покана за учество на саемите INFACOMA 2016 и AQUATHERM 2016, Солун, Грција...

2015-11-26
Покана за учество на саемите INFACOMA 2016 и AQUATHERM 2016, Солун, Грција

. Почитувани, Сојузот на стопански комори Ве информира за можноста за учество на INFACOMA 2016 (33-тиот Меѓу...

Можност за Ваше учество на Саем за вработување во Скопje...

2015-11-23
Можност за Ваше учество на Саем за вработување во Скопje

. Почитувани, Во согласност со соработката на Сојуз на стопански комори на Македонија и Агенцијата за вработ...

Покана за учество на саем CBME, Истанбул, Турција

2015-11-06
Покана за учество на саем CBME, Истанбул, Турција

. Почитувани, Сојуз на стопански комори на Македонија во насока за Ваша професионална национална и меѓународ...

Покана за учество на Бјеловарски саем 2016, Република Хрватска...

2015-10-28
Покана за учество на Бјеловарски саем 2016, Република Хрватска

. Почитувани, Сојузот на стопански комори на Македонија во насока на Ваша професионална надградба како на на...

Покана за учество на 19-тиот Меѓународен Саем - GastroFair Wine Delicacies 2016, Прага, Чешка...

2015-09-23
Покана за учество на 19-тиот Меѓународен Саем - GastroFair Wine&Delicacies 2016, Прага, Чешка

Почитувани, Сојузот на стопански комори на Македонија (ССКМ), секогаш се грижи за Ваша промоција како на држа...

Покана за учество на 2-от Меѓународен саем за туризам во Атина, Грција...

2015-08-13
Покана за учество на 2-от Меѓународен саем за туризам во Атина, Грција

Сојузот на стопански комори Ве информира за можноста да присуствувате на на 2- от Меѓународен саем за туризам ...

«
»

НОВОСТИ ОД СОЈУЗОТ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ

«
»

БИЗНИС МОЖНОСТИ

1

2

Центри за Бизнис услуги

Повеќе информации

3

Европски Бизнис можности

Повеќе информации

4

Информирање и лобирање

Повеќе информации


5

Потврди и препораки

Повеќе информации

6

Организација на настани

Повеќе информации

7

Промоција и маркетинг

Повеќе информации

8

Истражување на пазарот

Повеќе информации

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ССК

danela rakovodstvo 1

Данела Арсовска

Членовите на Собранието на Сојуз на стопански комори на Македонија на седница одржана на 19.06.2014 година ја избраа за Претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија Данела Арсовска, член на Управен Одбор на ССК и Претседател на Услужната комора.

 

Повеќе информации

 

ССК ПРИОРИТЕТИ

 • 1. ЧЛЕНСТВО

  Компаниите – членови на на Сојуз на стопански комори на Македонија претставуваат основниот столб на организацијата која постои да креира основа за меѓусебно вмрежување, соработка и размената на професионалните искуства со цел градење на стабилна и ефективна бизнис мрежа.
 • 2. БИЗНИС УСЛУГИ И САМООДРЖЛИВОСТ

  Креирањето на најсоодветен пакет на услуги во согласност со потребите на компаниите и моменталното деловно опкружување е процес и предизвик кој во рамки на комората постојано се следи и унапредува со цел заеднички да го градиме капацитетот на бизнис секторот и ССК.
 • 3. ОРГАНИЗАЦИСКО ЈАКНЕЊЕ

  Позиционирањето и препознатливоста на Сојуз на стопански комори на Македонија како конкретна алатка на Македонскиот бизнис сектор за директна промоција, заштита и застапување на интересите на компаниите е статус кој комората го гради континуирано во соработка со релевантни национални и интернационални институции, деловни мрежи и комори.
 • 1

СТАТИСТИКА

 

9

Комори на Македонија

 

6000+

Успешно реализирани проекти

 

1000+

Партнери на глобално ниво

 

100%

Успех во бизнисот

ВОДЕЧКА МАКЕДОНСКА ДЕЛОВНА МРЕЖА

 • 1

Како ССК може да допринесе за успехот на Вашата компанија?

 • Застапување на интересите на компаниите членови, пред институции и организации на локално, регионално и интернационално ниво.
 • Лобирање и успешно претставување на потребите на бизнис заедницата со предлог мерки за унапредување на деловната клима и преку редовна комуникација со Владата на Република Македонија.
 • Вмрежување и остварување нови деловни контакти преку Б2Б средби, учество на саемски манифестации, светски форуми, трибини, настани.
 • Бизнис информации за можности за соработка и за развој на компаниите преку бизнис центрите на ССК.
 • Промоција на компаниите, преку веб страната на ССК, информаторот кој го добиваат илјадници компании, медиуми, меѓународни организации, дипломати.

Пристапница за членство

ПОНУДИ

SCHMITZ CARGOBULL МАКЕДОНИЈА - Претставување на актуелни транспортни решенија...

2015-05-25
SCHMITZ CARGOBULL МАКЕДОНИЈА - Претставување на актуелни транспортни решенија

SCHMITZ CARGOBULL Македонија Ве поканува на манифестација која ќе се одржи на 27 мај, 2015 година, со почеток...

Туристичката агенција „Генералтурист“ има потреба од вработувања...

2015-02-17
Туристичката агенција „Генералтурист“ има потреба од вработувања

Туристичката агенција „Генералтурист“ која се занимава и врши туроператорство, има потреба од вработување на к...

TINEX

2015-01-27
TINEX

Тинекс, ти и јас – иницијатива на Тинекс за вложување во заедницата Во текот на нашето 20-годишно постоење на...

ПРОЦЕС ИН

2015-01-27
ПРОЦЕС ИН

ПРОЦЕС ИН - Aгенција за интелектуални, информатички услуги и маркетинг ПРОЦЕС ИН ДООЕЛ е маркетинг агенциј...

БОМИ 10

2015-01-27
БОМИ 10

Логистичка подршкаГолемиот број на вработени со своето долгогодишно искуство нудат високо ниво на логистички у...

«
»

Покровители

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18

Партнери

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Институции

 • 1
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
 • 3

Компанија на неделата

 • 1
 • 1

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

ССК ISO 9001:2008

iso

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @ sojuzkomori.org.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Мит.Теодосиј Гологанов 1

Следете не